Mervärdesskatt

En introduktion

Peter Melz & Eleonor Kristoffersson

1823
Upplaga : 20
År : 2021
ISBN : 9789177371823
Sidor : 118
Ämnesområde :

250 kr Porto/frakt tillkommer

Mervärdesskatten, även kallad momsen, har funnits i Sverige sedan 1969. Strax dessförinnan beslutade de dåvarande EU-länderna att det var just mervärdesskatten som skulle användas som gemensam allmän konsumtionsskatt. Sedan dess har mervärdesskatten fått ett stort genomslag internationellt. I princip alla betydelsefulla ekonomier förutom USA använder mervärdesskatt av något slag för att beskatta sin konsumtion. Mervärdesskatten är en viktig inkomstkälla för staten. Denna bok är främst avsedd som lärobok och introduktion för dem som vill lära sig och förstå mervärdesskattens grunder. Nytt i denna upplaga är att reglerna om vouchrar, avropslager och distansförsäljning behandlas.

Peter Melz är professor emeritus i finansrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Eleonor Kristoffersson är professor i skatterätt vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete, Örebro universitet.

Beställ lärarex

Du som undervisar i juridik är välkommen att beställa friexemplar av böcker som finns på kurslistan eller böcker som kan bli aktuella som kurslitteratur. Hör gärna av dig med eventuella synpunkter efter utvärdering!

Obligatorisk