Femton förmögenhetsrättsliga forskningsresultat

Claes Martinson
  • Upplaga: 1
  • Utgivningsår: 2018
  • ISBN: 9789177370277
Antal:
-
1
+
820 :-
(Porto/frakt tillkommer)

– och totalt tjugo konkreta exempel på forskning kring bankjuridiska teman som illustrerar vad en resultatinriktning skulle kunna tillföra i förmögenhetsrätten

– Har du forskat? Kring bankjuridiska teman? Vilka forskningsresultat har du kommit fram till?

Begreppet forskningsresultat används endast i liten utsträckning i förmögenhetsrätten. I teorin kan detta förklaras med att begreppet är problematiskt för hela rättsvetenskapen. Rättsvetenskapsforskare gör av olika anledningar inga forskningsresultat. Så vad skulle hända om någon försökte?

I denna bok redovisas ett forskningsprojekt som genomförts med en särskild forskningsinriktning. Insatserna har inriktats på att nå ”forskningsresultat”. Forskningsinriktningen har haft flera intressanta effekter. Den har påverkat kunskapsintresse, forskningsfrågor, metodval och genomförande. Därmed har den också påverkat vilka slag av resultat som nåtts. Effekterna är så beaktansvärda att det finns anledning att inkludera resultatinriktad forskning i den förmögenhetsrättsliga repertoaren av  forskningsinriktningar. Därtill finns det anledning att med denna bok räkna in ett antal bidrag till den  förmögenhetsrättsliga forskningen. Närmare bestämt handlar forskningsresultaten om återvinning, separationsrätt, redovisningsskyldighet,  bristtäckningsansvar, uppsägning av kontokredit, obehörigt användande av kontokort, och lite till.

Smakprov >>

Advokatfirman Vinge

Arbetsrättsliga Föreningen

De lege

IFF - Institutet för Fastighetsrättslig Forskning

IfU – Institutet för utbildningsrätt

Juridiska inst. skriftserie Handelshögskolan vid Göteborgs univ.

Praktisk process

SIFIR - Svenska Institutet för Internationell Rätt

SJFU - Skrifter från juridiska fakulteten i Uppsala

Skrifter från juridiska institutionen vid Umeå universitet

Stiftelsen Rättsfonden

Svensk straffrätt