De Lege 2012

De lege årsbok 2012

Mattias Dahlberg (red.)
  • Upplaga: 1
  • Utgivningsår: 2012
  • ISBN: 9789176788349
Antal:
-
1
+
285 :-
(Exkl. moms och porto/frakt)

Vid Juridiska fakulteten i Uppsala bedrivs omfattande forskning inom de skatterättsliga och kapitalmarknadsrättsliga områdena. Den 25 april 2012 hölls ett symposium om reglering och beskattning av investeringsfonder. Investeringsfonder är viktiga ägare av svenskt och utländskt näringsliv. I stor omfattning finns dessutom privatpersoners sparande investerat i investeringsfonder, inte minst i form av pensionssparande. Investeringsfonder placerar på en internationell kapitalmarknad. Inom EU är regleringen av investeringsfonder i hög grad harmoniserad. Det gäller dock inte den skatterättsliga behandlingen, utan här råder i stället en påtaglig skattekonkurrens mellan medlemsstaterna.

Vid symposiet behandlades reglering och beskattning av investeringsfonder ur en rad olika aspekter. Talarna kom från universitet, Skatteverket, advokat- och konsultbyråer, och intresseorganisationer. Symposiet planerades av professorerna Mattias Dahlberg och Daniel Stattin. Flera av anförandena har utvecklats och finns återgivna i denna volym av De Lege.

Medverkande författare: Mattias Dahlberg, Merja Lohela, Johanna Dufwa, Lars Samuelson, Daniel Stattin, Dan Hanqvist, Karin Eklund.

Advokatfirman Vinge

>> Visa alla

De lege

>> Visa alla

IFF - Institutet för Fastighetsrättslig Forskning

>> Visa alla

IfU – Institutet för utbildningsrätt

>> Visa alla

Juridiska inst. skriftserie Handelshögskolan vid Göteborgs univ.

>> Visa alla

Praktisk process

>> Visa alla

SIFIR - Svenska Institutet för Internationell Rätt

>> Visa alla

SJFU - Skrifter från juridiska fakulteten i Uppsala

>> Visa alla

Skrifter från juridiska institutionen vid Umeå universitet

>> Visa alla

Stiftelsen Rättsfonden

>> Visa alla

Svensk straffrätt

>> Visa alla