Bostad och lokal som medel i kriminell verksamhet

2219

Red: Erika P Björkdahl

Upplaga : 1
År : 2022
ISBN : 9789177372219
Sidor : 195
Ämnesområde : ,

340 kr Porto/frakt tillkommer

Vilka åtgärder behövs för att förebygga utvecklingen av otrygga stadsdelar?

Otrygga stadsdelar och bostadsområden samt en omfattande etablering av kriminell verksamhet är numer en realitet i Sverige. Det behövs många olika insatser för att förebygga och komma tillrätta med dessa problem. En grundläggande faktor är att lagstiftaren håller jämn takt med de kriminella aktörernas initiativ och stiftar effektiva lagar. I boken Bostad och lokal som medel i kriminell verksamhet adresserar forskare och praktiker ett antal aktuella och angelägna problem där hyresbostäder, lokaler, bostadsrätter och bostadsrättsföreningar utnyttjas för brottsliga handlingar. Syftet med boken är att komma fram till vilka lagändringar som behövs för att komma tillrätta med problemen och att klargöra hur rättstillämpningen kan bli så effektiv som möjligt.

Medverkande författare

Magnus Lindgren, Elisabeth Ahlinder, Erika P Björkdahl, Torbjörn Ingvarsson, Tomas Johansson, Andreas Östman, Bengt Kjellson, Ulrika Roos, Susanna Skogsberg, Daniel Stattin, Erik Svensson och Carl Olof Nilsson Öhrnell.

Beställ lärarex

Du som undervisar i juridik är välkommen att beställa friexemplar av böcker som finns på kurslistan eller böcker som kan bli aktuella som kurslitteratur. Hör gärna av dig med eventuella synpunkter efter utvärdering!

Obligatorisk