Anställningsskydd i utveckling

2110

Red: Niklas Selberg & Erik Sjödin

Upplaga : 1
År : 2022
ISBN : 9789177372110
Sidor : 157
Ämnesområde :

310 kr Porto/frakt tillkommer

Principiella problem i anställningskyddet trots nya LAS

Knäckfrågor med anknytning till anställningsskyddslagen (LAS) uppkommer ofta på arbetsmarknaden och alla arbetsrättare har anledning att fördjupa sig i dessa frågeställningar. I den här antologin lämnas bidrag till fördjupad förståelse av en bred uppsättning anställningsskyddsrättsliga frågor – som kommer att kvarstå även med nya (2022 års) LAS. Kapitlen handlar om övergripande och principiella problem i anställningsskyddet, som förekommer så länge som reglerna inte ändras radikalt: senioritetsprincipens räckvidd, omplaceringsskyldighetens omfång, provocerad uppsägning i kränkningssituationer, samspelet mellan LAS och arbetsmiljörätten, kompetensutveckling och sysselsättningstrygghet, den nya lagstiftningsprocessen och hur 2022 års LAS innebär att olika grupper omfattas av olika anställningsskydd.

Antologin är av intresse för alla och envar – forskare och praktiker, jurister och alla andra – som kommer i kontakt med frågor om anställningsskydd.

Medverkande författare:

Niklas Selberg, Erik Sjödin, Bernard Johann Mulder, Birgitta Nyström, Caroline Johansson, Sabina Hellborg, Johan Holm, Lena Svenaeus, Caroline Ferngren och Petra Herzfeld Olsson.

Beställ lärarex

Du som undervisar i juridik är välkommen att beställa friexemplar av böcker som finns på kurslistan eller böcker som kan bli aktuella som kurslitteratur. Hör gärna av dig med eventuella synpunkter efter utvärdering!

Obligatorisk