Mervärdesskatt

2462

En introduktion

Peter Melz & Eleonor Kristoffersson

Upplaga : 21
År : 2023
ISBN : 9789177372462
Sidor : 120
Ämnesområde :

260 kr Porto/frakt tillkommer

En liten bok i mervärdesskatterätt

Mervärdesskatten, även kallad momsen, har funnits i Sverige sedan 1969. Strax dessförinnan beslutade de dåvarande EU-länderna att det var just mervärdesskatten som skulle användas som gemensam allmän konsumtionsskatt. Sedan dess har mervärdesskatten fått ett stort genomslag internationellt. I princip alla betydelsefulla ekonomier förutom USA använder mervärdesskatt av något slag för att beskatta sin konsumtion. Mervärdesskatten är en viktig inkomstkälla för staten.

Denna bok ger en introduktion till mervärdesskatterätten, och kan användas i undervisning och för dem som vill ha en allmän orientering. I boken beskrivs beskattningens uppbyggnad med syfte att ge kunskaper om hur olika regler hänger samman och vilka effekter de har. Vidare beskrivs syftena bakom regelutformningen i förhållandevis stor utsträckning. Denna tjugoförsta upplaga av boken är anpassad till 2023 års mervärdesskattelag.

Du har väl inte missat Grundläggande inkomstskatterätt av Robert Påhlsson, David Kleist, Pernilla Rendahl & Bo Svensson ?

grundläggande-inkomstskatterätt-2

Beställ lärarex

Du som undervisar i juridik är välkommen att beställa friexemplar av böcker som finns på kurslistan eller böcker som kan bli aktuella som kurslitteratur. Hör gärna av dig med eventuella synpunkter efter utvärdering!

Obligatorisk