De lege 2015: Europarätten – 20 år i Sverige

Red. Mattias Dahlberg & Karin Åhman
  • Upplaga: 1
  • Utgivningsår: 2016
  • ISBN: 9789176789483
Antal:
-
1
+
505 :-
(Porto/frakt tillkommer)

Det är nu 20 år sedan Sverige blev medlem i den Europeiska unionen. Europarätten har gjort betydande avtryck i svensk rätt och är ett i många delar naturligt inslag i den myndighetsutövande eller dömande verksamheten. Inom vissa områden har mottagandet av europarätten gått relativt enkelt, medan det har varit svårare inom andra områden. Den svenska juristkåren har under dessa 20 år av medlemskap genomgått en betydande utbildning i europarätt. Landets juristutbildningar har förstås också kommit att präglas av europarätten och den kan idag sägas genomsyra hela juristutbildningen och europarättsliga inslag finns i alla de traditionella juridiska ämnena.

I denna volym av De lege finns uppsatser som ur olika vinklar analyserar, beskriver och skildrar europarättens genomslag i svensk rätt och dess påverkan på myndighetsutövning, dömande verksamhet och juristutbildning.

Medverkande författare: Mona Aldestam, Håkan Andersson, Vladimir Bastidas Venegas, Mattias Dahlberg, Agnes Eklund, Bert Lehrberg, Marie Linton, Jane Reichel, Joel Samuelsson, Fredrik Wersäll, Anna Wetter, Carl Wetter, Bertil Wiman.

Smakprov >>

Advokatfirman Vinge

Arbetsrättsliga Föreningen

De lege

IFF - Institutet för Fastighetsrättslig Forskning

IfU – Institutet för utbildningsrätt

Juridiska inst. skriftserie Handelshögskolan vid Göteborgs univ.

Praktisk process

SIFIR - Svenska Institutet för Internationell Rätt

SJFU - Skrifter från juridiska fakulteten i Uppsala

Skrifter från juridiska institutionen vid Umeå universitet

Stiftelsen Rättsfonden

Svensk straffrätt